Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
"Genomgången av krönikör-stereotyperna är det mest mediepricksäkra jag läst sedan Michael Mustos dissekering av olika Manhattanskribentstilar i Village Voice i slutet av 90-talet."
- Fredrik Wikingsson.
Boken är helt underbart bra. Genialt hur ni lyckas vara "ironiska" och hjälpsamt äkta på samma gång.
- Kjell Häglund, Redaktionschef på Residence och grundare av Weirdscience.se
Läs den. Och applådera marknadsföringskampanjen.
- Martin Jönsson, tf chef för SvD.se
Ekman och Rydell tipsar om hur du säljer dig själv utan att rea bort din själ. Råden är helt enkelt för bra.
- Nina Svanberg, Norrbottens-Kuriren. Betyg 4/5 kurirhästar.
Den är full av konkreta, handfasta och roliga råd för dig som är up and coming, men även för dig som misstänker att du kanske är down and going. Med andra ord måste du äga den här boken, vem du än är – branschräv, hangaround eller dropout.
- Andreas Ekström, Sydsvenska Dagbladet
Grattis till en fantastisk bok! Den kommer att skänka mig inspiration långt bortom de timmar det tog att läsa den.
- Joel Persson, art director Café
Duracelldriven mediedandyism
- Björn Wiman, kulturchef Expressen
Det sorgliga är att deras iakttagelser ofta är på pricken.
- Jonas Thente, litteraturredaktör DN
Här finns både konkreta och bra råd till alla journalistaspiranter – oberoende om man vill skriva för modemagasin eller inte.
- Philip Teir, Expressen
Med tonvikt på hur man förvandlar sig själv till sin egen PR-apparat är den här boken utmärkt läsning för alla som vill ta sig fram i den snåriga medievärlden eller av annan anledning intresserar sig för mediebranschen.
- Björn Owen Johansson, Borås tidning
Nu har jag själv elever och jag har köpt ett ex av boken till dem. Jag säger till dem: Läs den här för det står mycket i den jag hade behövt läsa när jag utbildade mig till journalist.
– Julia Svensson, Ystads Allehanda
Rydell och Ekman ger konkreta tips och råd om hur man kommer runt de värsta falluckorna och förödmjukelserna inom branschen och istället vänder dem till sin fördel. De är inte på något sätt ute efter att förändra villkoren – de vet att det är omöjligt. Branschen är patologiskt immun mot självkritik…
- Tor Billgren, Sydsvenskan
Vill man veta hur man skriver en nyhetsartikel, lär sig intervjuteknik, etiska spelregler och andra normer får man dock leta någon annanstans. Men eftersom de böckerna redan har skrivits fyller Ekman/Rydell ett tomrum. Och de gör det bra.
- Anna Hultman, VästerviksTidningen
12 kommentarer:
Fan vad skönt, jag rev sönder min förra i ett taggtrådsstängsel på gränsen till Kurdistan. Har inte känt mig hel sedan dess.
Det här är intressant. Hela old school murvel-looken bygger ju på att man skulle få plats med filmrullar i alla fickorna. Men hur blir det nu när alla kör digitalt?
Du skulle logga ut och hårdjobba i två dygn, Janne. Det har bara gått ett.
Och vad lockar dig tillbaka?
En fotografväst.
Min gravsten: "Ni har texten senast 09.00 i morgon bitti. Jag lovar."
När blev murveln ful egentligen?
Jag tror vi har börjat gå tillbaka till förkrigstiden. Såg nyligen Szabós Hanussen. Journalisterna där är väldigt elegant klädda, de antecknar inte ens utan skriver från minnet.
Jag måste erkänna att jag börjat närma mig tanken på en fotografväst sedan jag såg flärpbilden av Nick Tosches på "In search for the last opium den". Västen är praktiskt, man kan gömma Moleskine-block, pennor och små digitalkameror i alla fickorna. Den löser även problemet med det hopplösa i att hitta en reportagevänlig manbag. Och nej, jag är inte det minsta ironisk!
Jag är dock lite skeptisk till kragen på just den här varianten Stefan lagt upp på bild här. Den ser snarare ut att passa en södermalmsk modebloggare som råkat hamna i Georgien av misstag men inte kan sluta hoppas på att The Sartorialist trots allt ska hitta dit.
Murveln började bli ful i Klarakvarteren ett drygt decennium efter rivningen av gamla Klara, vilket således hade en hel del med Aftonbladet att göra.
Kjell: Så du menar att det handlar om en miljöförändring? Kan ju stämma när man tänker på de oerhört torftiga och myndighetsgråa SR- och Svtlokalerna.
Jag har tvingats att bära brandgul fotoväst kantad med reflexer över-jävla-allt samt ett tydligt bokstaverat FOTOGRAF på ryggen.
Och det är precis så kuslig man vill ’appear’ i en situation där man är betjänt av att folk ska känna tillit för en.
Jag förväntar mig att ni lanserar ett nytt murvel-mode i samband med bokutgivningen.
JM: När bar du den?
I princip vid; olyckor, idrottsevenemang och vid vissa konserter.
Skicka en kommentar