tisdag 2 september 2008

Recension: Zink Grill

Betyg 5/5 murvlar.

I söndags, hemkommen från Barcelona, gick jag direkt från stationen till brunchen på Zink Grill. Det var precis vad man behövde för att tvätta bort guldflagorna av för många levande statyer från själen. Zink är förmodligen Stockholms absolut bästa murvelkrog nu. Jag förklarar varför:

Gossip
Varje bra journalistkrog behöver en bra story. Att Torsten Flink har kissat i det här båset eller att Ulf Lundell brände sina strumpor i det där hörnet. Prinens bihak Zink Grill har redan börjat samla på sig små historier. Bland annat fick jag veta av en kollega som förmodligen vill vara anonym att en av servitörerna är fd lärare och porrskådis. Det är just serveringspersonal med ett smutsigt förflutet som gör en bra krog. Personalen är dessutom ganska otrevlig på Zink.

Käk
Elegant, men ändå flottigt. Det går i princip inte att beställa något som inte förkortar ditt liv rejält från menyn. Jag åt våfflor med spenat och hjortronsylt, fläsk och katalanska småkorvar och en italiensk omelett tillsammans med en mellanöl. Priset är frilansvänligt, 39 kronor för våfflorna. Är dock lite sur för att de har strukit den fläsksmakande risotton från menyn. Men det bästa, de serverar alla dagens måltider. Så ett perfekt ställe att arbeta på statusfetman. Dessutom utmärkta cocktails.

Läge
Biblioteksgatan 5, det inte bli mycket bättre. En eftermiddag på uteserveringen räcker för att nicka till hela din facebookfamilj.

Stämning
Madrid, Paris, New York. Disken, båsen, hatthyllorna, den feta skärmaskinen, dessertskåpet. Detaljer, detaljer, detaljer.

5 kommentarer:

Klas sa...

Men stora delar av maten måste ju ändå kallas GI, inte sant?

Anonym sa...

http://www.påstan.nu/bloggen/inlagg/688

Skafferiet sa...

KLas: GI? Va? Peka gärna ut det åt mig.

Anonym: Något säger mig att servitörerna är fd kriminella.

Anonym sa...

Klart att den är GI - de serverar väl jordnötter till ölen?

Anonym sa...

KGB är också ett bra ställe om man gillar otrevlig personal..