onsdag 3 september 2008

Reporter


Klas och Anders: De ringde från Fjällräven och sa att era västar – Reporter Vest – kommit in i lager nu.

12 kommentarer:

Skafferiet sa...

Fan vad skönt, jag rev sönder min förra i ett taggtrådsstängsel på gränsen till Kurdistan. Har inte känt mig hel sedan dess.

Anonym sa...

Det här är intressant. Hela old school murvel-looken bygger ju på att man skulle få plats med filmrullar i alla fickorna. Men hur blir det nu när alla kör digitalt?

Anonym sa...

Du skulle logga ut och hårdjobba i två dygn, Janne. Det har bara gått ett.
Och vad lockar dig tillbaka?
En fotografväst.

Anonym sa...

Min gravsten: "Ni har texten senast 09.00 i morgon bitti. Jag lovar."

Skafferiet sa...

När blev murveln ful egentligen?

Jag tror vi har börjat gå tillbaka till förkrigstiden. Såg nyligen Szabós Hanussen. Journalisterna där är väldigt elegant klädda, de antecknar inte ens utan skriver från minnet.

Klas sa...

Jag måste erkänna att jag börjat närma mig tanken på en fotografväst sedan jag såg flärpbilden av Nick Tosches på "In search for the last opium den". Västen är praktiskt, man kan gömma Moleskine-block, pennor och små digitalkameror i alla fickorna. Den löser även problemet med det hopplösa i att hitta en reportagevänlig manbag. Och nej, jag är inte det minsta ironisk!

Klas sa...

Jag är dock lite skeptisk till kragen på just den här varianten Stefan lagt upp på bild här. Den ser snarare ut att passa en södermalmsk modebloggare som råkat hamna i Georgien av misstag men inte kan sluta hoppas på att The Sartorialist trots allt ska hitta dit.

Anonym sa...

Murveln började bli ful i Klarakvarteren ett drygt decennium efter rivningen av gamla Klara, vilket således hade en hel del med Aftonbladet att göra.

Skafferiet sa...

Kjell: Så du menar att det handlar om en miljöförändring? Kan ju stämma när man tänker på de oerhört torftiga och myndighetsgråa SR- och Svtlokalerna.

Anonym sa...

Jag har tvingats att bära brandgul fotoväst kantad med reflexer över-jävla-allt samt ett tydligt bokstaverat FOTOGRAF på ryggen.

Och det är precis så kuslig man vill ’appear’ i en situation där man är betjänt av att folk ska känna tillit för en.

Jag förväntar mig att ni lanserar ett nytt murvel-mode i samband med bokutgivningen.

Klas sa...

JM: När bar du den?

Anonym sa...

I princip vid; olyckor, idrottsevenemang och vid vissa konserter.