måndag 6 oktober 2008

Sveriges sämsta tidning


Härom veckan blev vi omskriva av tidningen jag växte upp med, Jönköpings-Posten. Förmodligen den enda tidningen i Sverige som ännu inte har upptäckt det vi brukar kalla internet. Och varför skulle de? När man har monopol behöver man knappast förnya sig. Formen har inte heller uppdaterats sedan Tage Erlander regerade landet. Ifs är den så ful att den snart kommer att bli cool. En prokristen Believer på toalettpapper.

Kanske var det inte heller så förvånande att min huvudlärare på journalistutbildningen på SJF i Jönköping varken ägde en mobiltelefon eller någonsin hade använt internet. Han såg nästan kulspetspennan som en modernitet.

Vi hamnade på kultursidan JP. Det förvånade mig att de lyckades göra plats för oss mellan alla Heliga Birgitta-hyllningar.

Finns det en sämre tidning än Jönköpings-Posten?

9 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Danielle Deasismont! Tycker det är ett fantastiskt medienamn, oavsett hur bra eller dåliga Jönköpings-Posten är.

Vill annars mest påpeka att boken är toppen so far och att vi på Nyheter24 har sjukt många bra medienamn. Inte mycket svenskasiatiskt, men en hel del fantasiska varianter sett ur bokens tesperspektiv.

stefan sa...

Bit ej den hand som skriver om dig!

Skafferiet sa...

Eric: Hon är visst syster till Amy Diamond.

Kul att du gillar boken.

Stefan: Eftersom de förmodligen inte har internet så kommer de ju inte heller att kunna läsa det här.

Anonym sa...

J-P kör åtminstone med en konsekvent 1800-talsstil. Norra Västerbotten är betydligt fulare: grådassig, svåröverblickbar, sju typsnitt på ett uppslag. Jag har svårt att tänka mig att någon svensk dagstidning skulle bry sig mindre om det estetiska.

Mark Malmström sa...

jag är lite imponerad av JP's "fuck you 2000-tal"-attityd. de är ju de enda (förutom aftonbladet) som har gått i vinst sedan dagstidningarna började webifieras och det är också tack vare deras anonymitet de kan fortsätta sitt korståg i åke greens fotspår. de är torra, gråa, tokrika och inte alls konkurrenskraftiga. kort sagt: the shit.

sämre tidning? try Borås Tidning.

Klas sa...

Angående det där med att spotta på 00-talet och ny teknik. Norra Halland skröt väl länge och väl om att de var sist i Sverige (eller var det världen?, Andreas Ekström) med att gå över till desktop publishing?

Klas sa...

Och jag håller med, Danielle Deasismont är ett strålande namn.

Anonym sa...

Sämst tidning? Alingsås-Tidningen, där redaktionen går i annonssäljarnas ledband.

Anonym sa...

Strindberg är fortfarande offline, Hemingway, Chandler och Proust med - men visst har deras texter tappat mycket av kvalitetskänslan de senaste åren?