fredag 30 maj 2008

Bästa drinken!



Jag har av någon anledning fastnat för Pimm´s, kanske för att den är svalkande och är lika brun som ett par gamla manchesterbyxor. Men här kommer Per Styregårds tips på den bästa journalistdrinken, som är långt mer sofistikerade än mitt. 

Vilken är den mest journalistiska drinken genom tiderna?

– Dött lopp mellan Sazerac och Brandy Alexander. Sazerac är världens kanske äldsta drink och består i princip av ren rye whiskey, utan störande soda och is, med en minimal dash av absint, Peychaud's Bitter och citronolja. En bra journalist späder ut sin drink lika lite som han eller hon tar mjölk i kaffet. Brandy Alexander är ett bra sätt att locka fram sin mjukare, mer humanistiska sida, att känna sig lite mer ”The Line of Beauty” och ”Brideshead Revisited”.

Var ska man helst dricka sin drink just nu?
- Bar 888 på nya Intercontinental Hotel i San Franciscos SOMA, Bar Ruby i Köpenhamn och Melkers ponton på Norrmälarstrand i Stockholm

Finns det några drinkar som man bör förlora presskortet om man syns med?
– Drinkar med energidrycker som ingrediens.

Jag tycker Pimm´s känns som sommarens bästa journalistdrink? Vad tycker du?
– Lite vek som drink betraktad, men ett bra alternativ till läskedryck. Prova Pim Pom också, Pimm's med granatäppeljuice. Eller Pimms Winter Cup kryddad med apelsinskal och mustiga kryddor när det blir kallare.

4 kommentarer:

stefan sa...

Men var är RECEPTEN?

Skafferiet sa...

Du är ju journalist. Googla.

Anonym sa...

Väldigt spännande saker står att finna på Wikipedia (det sägs att det är mer sant än falskt, det som står där), exempelvis:
Originally, the Sazerac was made and served in an egg cup.
Det är inte så sabla hardcore att dricka sprit i äggkopp, says I.

Skafferiet sa...

Det har du rätt i. Men måste ha att göra med att drinken uppfanns innan drinkglasen. Du vet, hönan eller ägget-dilemmat.