tisdag 27 maj 2008

Less is more




 

Tidningen Fortune gjorde nyligen en spännande upptäckt när de jämförde frisyrer på ledarna för de 50 största företagen på sin Fortune 500-listan. Det visade sig att i princip alla framgångsrika vd:ar (män) kammar håret med vänsterbena. Tidningen kunde bara finna tre av 50 som kammade högerbena. Jag funderade lite på hur denna måttstock på framgång skulle fungera på journalister.

Är det då så att Sveriges mest framgångsrika journalister kammar vänsterbena? En liten snabbundersökning visade dock att det är mycket svårt att säga. Om det en gång var en vänsterbena som förde dessa journalister till framgång så har alla spår sedan länge utraderats.

Den övergripande trenden tycks vara en mycket objektiv frisyr (är frisyr rätt ord?). En frisyr som så att säga inte avslöjar något om bärarens intentioner. En kal hjässa inger en närmast byråkratisk trovärdighet.

Jag har dessvärre ganska bra hårväxt i min släkt, kanske är just det största hotet mot min framtida karriär? För hur trovärdig är en egentligen en journalist med för mycket hår?

Inga kommentarer: