torsdag 29 maj 2008

ALT ljus på Stefan


Mannen med ljust hår och mediamässiga glasögonbågar på bilderna härovan är vår redaktör, Stefan Sunnerdahl. Att bara kalla honom redaktör är i och för sig att förminska honom, Stefans nya titel på Atlas förlag är biträdande förläggare och han har på sistone blivit mer och mer mån om att lyckas knipa åt sig lite av strålglansen för den här boken. Kanske var det därför sidorna som innehöll kapitlet med arbetstiteln "Konsten att ta åt sig äran av andras arbete" var söndertummade när vi fick tillbaka senaste korrekturet.

Det är förstås viktigt att hålla sig väl med sin redaktör (och den biträdande förläggaren) och därför valde vi att paparrazibevaka Stefan under gårdagkvällens releasemingel för nya Atlas-projektet ALT. Tyvärr gjorde bevakningen att vi missade stora delar av samtalet på scenen om redaktören Gordon Lish och författaren Raymond Carver, men det lilla vi hörde gjorde i alla fall att just den här bloggposten kändes än mer motiverad.

Dessutom… om boken sågas känns det skönt om skiten hamnar lite på honom också.

///Klas

P.S. Rubriken… Jag vet också, men till skillnad från Anders så kommer jag verkligen från västkusten.

3 kommentarer:

stefan sa...

Det påminner mig om när jag satte rubriken "SUV-eränt" på Expressen kultur (det handlade om stadsjeepar). Tilläggas skall att kulturens egen rubriknestor Nils Schwartz var på semester.

"Ivrig läsare" sa...

Det är tur att författarna är just författare, fotomässigt var det lika svagt som fjortisars "självporträtt i tandkrämsnedstänkt spegel." Men rubriken var det Sture Hegerfors-kaliber på.

Klas sa...

"ivrig läsare": tackar - och just det var målet med bilderna!