onsdag 28 maj 2008

Old four eyes is back again…



MODEOMRÖSTNING. Eftersom vår bok bergsäkert slår fast att journalist snarare är en livsstil än ett yrke så tänkte vi förstås även försöka lösa några livsviktiga modefrågor för vår lilla klick.
Ta bara en sådan viktig sak som att välja rätt glasögonbågar, en av de kanske allra viktigaste yrkesfrågorna som dock aldrig tags upp i tidningen Journalisten. Den har däremot skakat våra senaste bokmöten, När vi borde ta avgörande beslut för om Stefans censureringar ska gå igenom eller inte, har vi alla tre i stället grälat om detta.
Så snälla – hjälp oss att äntligen komma vidare och kunna lämna detta bakom oss.

Vilken är den ultimata glasögonmodellen för närsynta journalister:

Är det den sköldpaddsfärgade klassiska Ivy League-smarta bågen Lemtosh från Sol Moscot som använts av bland andra James Dean, Truman Capote, Woody Allen och Johnny Depp? (Bilden högst upp)

Är det den Clubmaster-modell som gav Burt Lancaster en så skrämmande cynisk framtoning i filmen ”Sweet Smell of Success”, där han spelar en forntida motsvarighet till Alex Schulman? (Bilden längst ned)

5 kommentarer:

JKL sa...

Ingen! Jag tror på att den ultimata glasögonmodellen är den mer diskreta, nästan osynliga. Den intellektuella framtoningen är åtminstone oslagbar. Som Lars Adaktusson här: http://www.vassaeggen.se/bild/lars_adaktusson140.jpg
eller Günter Wallraff här: http://www.welt.de/multimedia/archive/00391/wallraff_wal_DW_Ber_391833g.jpg

Ser fram emot boken.

stefan sa...

Den båglösa varianten har förvisso klass, men ger en mer psykopatiskt/fascistoid framtoning. Båda modellerna som Klas presenterar skulle jag kunna tänka mig. Frågan är väl snarare VAR man över huvud taget köper bågar som dessa i Sverige?

Skafferiet sa...

Den diskreta, nästan osynliga glasögonmodellen passar ju utmärkt med just den kala pannan. Kombinationen blir en omutbar objektivitet, som precis som Stefan antyder är lite psykopatisk.

Klas sa...

Jag tror det enklaste är att sätta vanligt glas i ett par Ray Ban Clubmaster-bågar om man vill se ut som Lancaster.
Moscotbågarna kan man köpa på nätet, fråm www.moscot.com, men då tillkommer ju frakt och eventuellt även tull…

Klas sa...

Hm… Vilken är den perfekta båglösa modellen. Och varför är jag inte förvånad över att Anders tände till på psykopatlooken?