tisdag 25 november 2008

Humornivå


Idag har jag sprungit mellan studiorna i radiohuset, först för att tala om mitt favoritämne här och sedan för det här med Gedin och Schulman. Gillar Nya Vågen, mest för att samtalstonen är så lugn och reflekterande. Blev ett roligt samtal. Har lite svårt att förstå varför Alex Schulman uppfattas som så elak. I en internationell jämförelse är humornivån rentav naivt snäll. Men taket för elakheter är så låg i Sverige.

Har ofta funderat på hur ett svenskt avsnitt av South Park skulle se ut. Filip och Fredriks Myggan blev ju utskällt bara för att Bengt Magnusson tafsar på Tone. I ett svenskt South Park skulle Carl Jan Granqvist tillaga och servera en stek på Kronprinsessan på Nobelmiddagen, Svenska Akademin skulle vara en furrysekt som kidnappar och gruppvåldtar mumintroll och Filip och Fredrik skulle tävla om att tränga rakt upp i rektum på Oldsberg.

Kanske lågt, men ändå.... tolerant.

Jag råkar dock ha en väldigt låg humor, inte så sofistikerad.

7 kommentarer:

Markus H sa...

Humor: ett opium för medelklassen:
http://denbildademedelklassen.blogspot.com/search?q=ett+opium

Markus H sa...

En grej till: Är det någon där ute som vet hur man liksom lägger in en länk i text i en bloggkommentar på blogger.com? (Jag såg det en gång – acoolt!)

Mark Malmström sa...

så här menar du?

om du byter ut mina parenteser mot taggar så skriver du: (a href="http://markmalmstrom.blogspot.com")skriv valfri text, förslagsvis något om hur duktig jag är på html(/a href)

Skafferiet sa...

Det är precis sådana här passionerade kommentarstrådar man eftersträvar.

Mark Malmström sa...

just det. fint blogginlägg uhm.. håller med dig.. kan relateravahettereandwhatnot...

Markus H sa...

Jag testar:

a href="http://denbildademedelklassen.blogspot.com"Mark M är bra på html"

?

Markus H sa...

Det funkade sådär …

Finns det ingen instruktionsfilm på youtube?!