torsdag 13 november 2008

Glamomam!

Får en länk av Eric S. Det här måste vara en viktig vändpunkt. Modebloggtjejerna börjar att skaffa barn. Går det inte märka en viss attitydskillnad jämfört med den förra mediegenerationens ångest över barnafödandet med sina militanta barnböcker Uppdrag Pappa/Mamma?

För modeblogg-generationen verkar det inte värre att föda ett barn än att spilla ut en latte: "bara tjong - unge ut - pang - fixa käk till Lillan - inga problem."

Jag väntar spänt på den nya generationens böcker om barn. Elin Kling skaffar barn och skriver Babyglam.

Som Eric påpekar, Cecilia har ändrat bloggen från modeblogg till Glamomama.

9 kommentarer:

stefan sa...

Antar att du har rätt. Min generation (om det nu är den du refererar till) väntade desperat och utan framgång på fast jobb/stor lägenhet osv. innan barnalstringen. De unga har aldrig levt i den villfarelsen.

Skafferiet sa...

Tror du har rätt, inte ens mamma-ledighet verkar vara ett alternativ.

stefan sa...

Sen tycker jag iofs att Cecilia utelämnar en del väsentlig information i sin förlossningsberättelse.

Mark Malmström sa...

Kan man överhuvudtaget ta ledigt från en blogg? Bloggskrivning sker ju på ledig tid, eller hur var det nu?

Anonym sa...

Expressen Fredag har ju redan döpt om föräldraskapet till "den glamourösa babydjungeln". Antar jag, enligt principen "avdramatisera ditt förhållande till dina barn genom att betrakta dem som accessoarer."

Anonym sa...

"Gamla mediegenerationen"?? Uppdrag pappa kom väl ut för tre år sen? "Mediegenerationer" lever alltså i högst tre år långa cykler? Men då kanske det är dags för dig och Klas att pensionera er snart?

Klas sa...

Ellen: Blanda inte in mig, tack. Enligt Anders tillhör alla som är en dag äldre än honom "den gamla mediegenerationen". Det är en teknik, ingenting annat - du behöver inte ta åt dig.

Anonym sa...

Teknik?
Känns bara hysteriskt att kalla modebloggare för "den nya mediegenerationen". Damtidningsskribenter har funnits sedan 1800-talet. Sedan var det väl Linda Skugge som började skriva och blogga om moderskap. Hon är väl kring 35 eller?

Klas sa...

Ellen: Det var Linda säkert. Fast det var ju med en helt annan ton.