söndag 28 december 2008

Snipp snapp snut

Året närmar sig sitt slut, kanske dags för en liten avslutning. Och jag tänker sno den från bloggen Tidningen Varför som genialt och helt i Byt Namn!-anda sammanfattar reaktionerna på vår lilla äckliga bok.

"Det finns olika sätt att reagera på cynsimrealistiska boken "Byt namn! Och andra sätt att lyckas som journalist":

1. Gamla gardet: känner inte igen sig alls och blir mäkta upprörd över kapitel som "Gå sängvägen", "Ta åt dig äran" och "Profitera mera". Lever fortfarande i villfarelsen att alla journalistjobb är fasta tjänster som annonseras ut av Arbetsförmedlingen och inbillar sig att högskolepoäng har något som helst värde.

2. Vacklarna: inser att ett skickligt iscensatt gräl är en snabbare väg till framgång än flit och nit, men vågar inte riktigt själva ta steget. Anser i smyg att den här äckliga lilla boken, för att travestera DN, lätt ersätter all kurslitteratur på Journalisthögskolan - men skulle aldrig våga säga det högt.

3. Målgruppen: tycker att boken är rätt okej men saknar kapitlena "Muta en minister", "Kidnappa en konkurrent" och "Döda en kändis". Samt möjligheten att sudda ut författarnas namn och klämma dit sitt eget."


Tack!

1 kommentar:

Anonym sa...

När kommer den här bloggen att kommentera Gömdagate? Den ovälkomna uppmärksamhet som Liza Marklund har fått visar ju närmast övertydligt både konflikten mellan gammal och ny media, mellan celebrity-shopping och gammaldags grävande och vad som kan hända när bluffarna börjar grävas fram långt efter det stora scoopet (effekten av Miaböckerna liknar på många sätt ett förstasidesscoop snarare än ett normalt romansläpp).